Olijfolie met kruiden - is een verrijking voor tal van culinaire toepassingen

Zuiderse kruiden

Deze olie is super voor de aanmaak van spagetti-sauzen, gebakken kip, paella, bruchetta (gegrilld Italiaans brood met tomaat en parmezan), lamsvlees of bak er eens gewoon een lekkere biefstuk mee, enz. enz....

 

Ter inspiratie: nog enkele recepten

 

Zuiderse kruiden GROENTENPATE

INGREDIENTEN:

- 150 gr. i/blokjes gesneden courgette, aubergine & paddenstoelen

- 50 gr. rauwe kippenlevertjes

- 250 gr. varkensgehakt v/goede kwaliteit

- ½° blokje kippenbouillon

- 2 eetlepels gehakte peterselie

- ½ dl. olijfolie met Zuiderse kruiden

- 1 teentje knoflook

- zout & peper

- nootmuskaat

- een snuifje marjolein, suiker, tijm, gemberpoeder

  & gemalen laurierpoeder (in deze volgorde)

- 100 gr. vleesgelei

- 50 gr. brij v/i melk gekookte gries

- een hele aubergine in dunne plakken gesneden

 

BEREIDINGSWIJZE:

blancheer de champignons - bak de blokjes courgette & aubergine 3 min. in Zuidersekruidenolijfolie - snij de levers grof & voeg het gehakt, de melkfarce,  de kruiden & het zout toe - roer er met de hand de groentenblokjes door - breng het mengsel i/e patévorm

- bak de plakken aubergine i/olijfolie - bedek de pastei ù/aubergineplakken - zet de pastei i/d vorm i/e warmwaterbad i/e voorverwarmde oven van 130°C & bak gedurende 45 à 50 min.

- neem de vorm uit de oven & laat de pastei afkoelen - giet de licht opgewarmde & gesmolten vleesgelei over de pastei

- zet alles 24 u. i/d koelkast

 

Back