Olijfolie met kruiden - is een verrijking voor tal van culinaire toepassingen

Vanille

Carpaccio van vis, gebakken zwaardvis, kreeftbereidingen, witte vis, niet bij vette vissen zoals bv. zalm. Natuurlijk ook bij de aanmaak van desserts.

 

BEAUTY: enkele druppels vanille-olie in je bad geeft een anti-stresserende werking.

 

 Ter inspiratie: recept voor 4 personen

 

Carpaccio van zwaardvis met vanilleolie en roze peper

 

INGREDIENTEN:

- 300 g superverse zwaardvis

- ½ el rozepeperkorrels

- enkele blaadjes rode eikenbladsla

- citroensap

- fleur de sel

- 4 repen sinaasappelschil

- 1 dl olijfolie met vanille

 

BEREIDINGSWIJZE:

Doe de vanilleolijfolie in een pan met de sinaasappelschil. Warm lichtjes op, haal de pan van het vuur en laat afkoelen. Dek af en laat een dag rusten. Snij de zwaardvis in zo dun mogelijke plakjes en kneus de peperkorrels. Schik de vis en sla op vier borden. Lepel er wat vanilleolie over en werk af met enkele druppels citroensap, peper en zout.

 

 

Back