Olijfolie met kruiden - is een verrijking voor tal van culinaire toepassingen

Peperoni

Dat is pittige olijfolie met kruiden, pili-pili en paprika erin, kan op de pizza maar ook door sausjes (maak er eens mayonaise mee) en ook heel lekker om groenten in te bakken.

 

Inspiratie: recept voor 4 personen

 

Lam in de wok met rode paprika en oesterzwammen

 

INGREDIENTEN:

- 400 g ontvette lamsfilet

- 1 rode paprika

- 1/2 bosje lente-uitjes

- 2 teentjes knoflook

- 2 eetlepels OLIJFOLIE-PEPERONI

- 20 mooie oesterzwammen

- peper (en zout)

- 2 eetlepels balsamicoazijn

- 4 eetlepels sojasaus

- 2 eetlepels water

- verse korianderblaadjes

 

BEREIDNSWIJZE:

Het lamsvlees in plakjes van een halve centimeter snijden.

Was de paprika en verwijder de zaadlijsten. Snijd hem in stukken van 2 cm. Snijd de lente-uitjes schuin in stukjes van 1 cm. Pel de knoflook. Hak de knoflook fijn.

Wok het lamsvlees aan met peperoni olijfolie en doe er onmiddellijk de oesterzwammen bij. Kruid naar smaak met peper (en zout).

Voeg na 3 minuten de rode paprika, de lente-uitjes, de peperoni en de knoflook toe.

Blus na nog eens 3 minuten met balsamicoazijn, sojasaus en water.

Serveer en bestrooi rijkelijk met de verse koriander.

 

Back