Olijfolie met kruiden - is een verrijking voor tal van culinaire toepassingen

Basilicum

Op een zomerse salade ipv mayonaise, alle pasta bereidingen, bij witte vis

 

Ter inspiratie: recept voor 8 personen

 

Tomaat met Mozzarella en Basilicum

INGREDIENTEN:

- 1 Ruccola-sla

- 800 g Mozzarella

- 8 tomaten

- 1 rode ui (in fijne ringen gesneden)

- 1 blikje zwarte olijven

- 2 eetlepels geroosterde pijnboompitjes

- 1 potje bieslook (fijngehakt)

- 1 bosje gehakte, verse basilicum (enkele blaadjes)

- 1 eetlepel Pesto

- 1 eetlepel Balsamico-azijn

- peper en zout

- 2 eetlepels olijfolie MET BASILICUM

 

BEREIDINGSWIJZE:

Was de Ruccola-sla en laat deze goed uitlekken. Schil de rode ui en snij deze in fijne ringen (eventueel met behulp van een vleessnijmachine). Reinig de tomaten en verwijder het harde kroontje en snij ze vervolgens in 5 gelijke delen. Snij de kaas in fijne plakjes van ongeveer 0.3 cm dikte.

Meng de BASILUCUMolijfolie met de pesto, de Balsamico-azijn en smaak af met peper, zout en de gehakte basilicum.

Schik een hoopje sla in het midden op het bord en leg hierop een schijfje kaas en vervolgens een schijfje tomaat. Werk nu zo "dakpansgewijs" verder tot je de 5 sneden kaas en de 5 sneden tomaat mooi rond hebt verdeeld op het bord.

Overgiet het geheel met een lepel van de vinaigrette en werk af met de pijnboompitjes, de zwarte olijven, de blaadjes basilicum en het gehakte bieslook.

 

 

Back